Nyheter

En knallstart på dagen med vintersykling

Dette mener Odrun Gederaas som er en erfaren helårssyklist fra Trondheim. Tidligere syklet hun for det meste om sommeren, men etter snart 12 år som helårssyklist peker det kun i riktig retning fra sykkelsetet. - Det er sykling som gjelder når man ønsker rask og enkel fremkommelighet til og fra bykjernen!

En knallstart på dagen med vintersykling

Den ekstra gnisten om morgenen

 

Som helårssyklist er man godt rustet til en forfriskende start på dagen – og studier viser at sykling både gir endorfiner og øker konsentrasjonsevnen. Vår neste vintersyklist er Odrun som er bosatt i Værestranda på Ranheim utenfor Trondheim. For henne medfører vintersykling en ekstra frisk start på dagen – det gir en real boost!

-         Etter å ha syklet til jobb i kulde og regn våkner man opp. Man får en ekstra gnist om morgenen, forklarer Odrun.
Her ser du Odrun på sykkelen godt rustet og riktig kledd for en vintersykkeltur.

I tillegg til å pendle med sykkel, anbefaler Odrun andre å bruke sykkelen til og fra bykjernen. Hun poengterer at det er tidsbesparende å sykle til byen sammenlignet med å ta bussen, og i tillegg slipper man å lete etter parkering.

 

Fabelaktig hverdagsmosjon

 

Odrun vintersykler omtrent tre mil hver eneste dag – og får god og gratis trim året rundt. På veien til jobb er det mye å følge med på, og turen har blitt en fin anledning til å få en positiv, fin og inspirerende start på dagen. Hun sykler forbi venner og kjent, og nye hus under oppbygging. Hun får også med seg endringer på ruta som skjer fra dag til dag.  

-         Møter jeg kjentfolk langs veien, så slår vi av en prat, smiler Odrun.

Som vintersyklist kan du altså nye godt av god mosjon, effektiv fremkommelighet og glede i hverdagen - og for de som er opptatt av treningseffekt har Odrun et godt tips:

-         Sykkelturen er en fin oppvarming til annen trening underveis eller like etterpå som styrke eller løpetrening. Dette gjelder året rundt.

Les Videre:

Presse

- Håpet er at folk skal tenke «hva er dette?» og prøve det ut

Miljøpakken håper at de nye sykkelskapene i Trondheim kan forhindre sykkeltyveri.

Les mer
City

Sykkelskap som kunstinstallasjon - første avduking i Norge

Onsdag 22. desember kl. 11 smelter sykkelparkering og kunst sammen ved Prinsen Kinosenter. Da avduker Trond Åm et foreløpig hemmelig kunstverk. Åm er medlem i areal- og samferdselskomiteen i Trondheim og leder ved Litteraturhuset – sykling og kultur. Kunstverket Utopia er på hele 20,6 kvadratmeter og vil pryde de 12 smarte sykkelskapene som nå blir utplassert ved Prinsen kino. Amerikanske Erin Murphy har fått oppgaven med å dekorere boksene.

Les mer

Siste nytt fra Bikely

Det er mye spennende som skjer i Bikely. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få siste nytt rett i innboksen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Last ned appen

Last ned appen, reserver et sykkelskap nær deg og kom i gang!