Presse

Rekordår for antall helårssyklister?

I Norge sykler kun 10 % av sommersyklistene om vinteren. Dag Otto Lauritzen, Miljøpakken, Bikely og ReTyre vil snu trenden. Aldri har det vært viktigere at flere velger sykkelen som transportmiddel.

Rekordår for antall helårssyklister?
– Helårssykling har store gevinster for samfunnet, miljøet og folkehelsa. Gode insentiver som riktig utstyr og trygg og tørr sykkelparkering kan motivere flere til å sykle og effektivt redusere inaktivitet, sier Dag Otto Lauritzen.

Store samfunnsgevinster med helårssykling

Med Dag Otto Lauritzen i spissen vil Miljøpakken, ReTyre og Bikely øke kunnskapen om fordelene med vintersykling og hvilket utstyr som er nødvendig for trygg reisevei.

Foto: Kristin Giske Lauritsen


14. oktober 2020 fikk over 50 syklister i Trondheim gratis kaffe, informasjon om tørr sykkelparkering, piggdekk og refleks. En time før åpning kl. 10:00 var det lang kø med syklister, og pågangen vedvarte til langt over åpningstiden.

Foto: Kristin Giske-Lauritsen

For Bikely handler det om å øke bevisstheten, endre holdninger og vaner til at flere sykler om vinteren. Med dagens behov for trygg reisevei har dette sjeldent vært viktigere.

Piggdekk er helt essensielt for å ferdes trygt på vinterføret. Dette har norske ReTyre tatt på alvor ved å utvikle et innovativt dekk med glidelås som gjør at brukeren enkelt kan feste og fjerne piggdekk på bare et minutt.

- Vi gir ut 40 sett med piggdekk fra reTyre og tilbyr gratis sykkelsjekk. Et lite bidrag for økt helårssykling, sier Richard Liodden Sanders, sykkelplanlegger i Miljøpakken.

Inaktivitet er et stort samfunnsproblem i Norge. Dersom alle som bor innen fem kilometer fra jobb og skole sykler eller går vil andelen nordmenn som er innenfor mosjonsanbefalingene fra FHI1 øke kraftig. Transportøkonomisk institutt melder at sykefraværet kan reduseres med 15 prosent for de som sykler til jobb, sammenlignet med de som ikke gjør det. Helsedirektoratet har beregnet at helse- og velferdsgevinsten for hver kilometer som sykles er på 26 kroner.

- Helse, miljø og sikkerhet har alltid vært reTyre sin førsteprioritet. Dørstokkmila har vært lang for den allmenne syklist på vinteren, men med det rette utstyret er det både trygt, enkelt og gøy! 3 år med erfaringer har vist oss at alle enkelt kan skifte til piggdekk på egen hånd når man bruker reTyre, og vi er veldig fornøyde med å se den stigende trenden med at flere og flere bytter ut bilen med sykkelen når de skal til og fra jobb, sier Alexander Gjendem Gjørven, Co-founder reTyre.
Alexander Gjendem Gjørven, reTyre.

Innovativ løsning for trygg og tørr sykkelparkering

I 12 av landets norske kommuner kan syklister parkere trygt og tørt gjennom hele året i smarte sykkelskap fra norske Bikely. Tilbudet har blitt svært populært i byer som Bergen og Trondheim og over 2700 parkeringer har blitt gjennomført siden lansering 11. mai. Daglig leder Hallvar Bergh mener at løsningen er like aktuell om vinteren:

- Trygg sykkelparkering er like viktig året rundt for å holde sykkelandelen oppe. En tørr sykkel i lee for vind vær er ekstra viktig om vinteren. Med forhåndsbooking og tilgang i appen er sykkelskapene lett tilgjengelig for alle syklister.
Daglig leder Hallvar Bergh i Bikely sammen med Richard Liodden Sanders fra MIljøpakken.

En bilparkeringsplass kan med Bikely omgjøres til ti trygge og smarte sykkelskap, og modulene kan utplasseres uten tilkobling til strømnett og wifi. Fra telefonen kan syklister forhåndsreservere, få tilgang og oversikt over alle lokasjonene, og i neste uke lanseres ny og forbedret app. Målet er like mange trygge sykkelparkeringer i norske byer som trygge bilparkeringsplasser.

Fordelene med helårssykling

Å velge sykkelen fremfor bilen gir mange fordeler:

• Klima — Å velge bort bilen reduserer miljøutslipp og medvirker til en grønnere klode

• Godt for helsa — Sykling øker utholdenheten, styrker immunforsvaret og øker forbrenningen i kroppen

• En god start på dagen — Sykling øker serotoninnivået i kroppen, og det kommer godt med I vintermørket!

• Multitasking — trening kombinert med transport er tidsbesparende i en hektisk hverdag!

• Økonomisk — Ved å sykle hver dag slipper man drivstoffutgifter og bomavgifter.

• Godt humør — Med sykling kommer nye og uante muligheter.

Les Videre:

City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer
City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer

Siste nytt fra Bikely

Det er mye spennende som skjer i Bikely. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få siste nytt rett i innboksen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Last ned appen

Last ned appen, reserver et sykkelskap nær deg og kom i gang!