City

Sirkus først ute med sykkelskap fra Bikely

Sirkus Shopping i Trondheim er først ute med smarte sykkelskap fra SafeBikely blant norske kjøpesentre. - Et viktig steg i vår visjon for å tilby trygg og smart sykkelparkering ved alle destinasjoner der folk ferdes med sykkel, mener daglig leder Hallvar Bergh.

Sirkus først ute med sykkelskap fra Bikely

En lur investering

Sirkus Shopping ligger i et kollektivknutepunkt, sentralt plassert i Strindheimskrysset med sykkelveier alle retninger. De er det første norske kjøpesenteret som investerer i trygg og smart sykkelparkering fra Bikely. Sirkus har opprettet et sykkelhotell med fire enerom for sykler plassert utenfor Krem kaffebar, ved busstoppen og sykkeltraseen mot sentrum. Sykkelparkeringen er tilgjengelig via Bikely appen, og kan brukes av alle syklister. De som parkerer i sykkelhotellet, trenger faktisk ikke å være besøkende. Dette mener senterleder Trine Foosnæs er positivt.

-På sikt kan vi øke besøksantallet ved å gjøre sykkelhotellet offentlig tilgjengelig. Vi kan treffe syklister utenfor kjøpesenterets eksisterende kundebase og som foretrekker trygg sykkelparkering.”
Ola Renolen i MDG og Trine Foosnæs.


Enerommene er utrustet med knagger, har god plass til bæreposer og er produsert lokalt i Trondheim. Dessuten viser Cowi-rapporten fra 2019 at syklister bruker mest penger på lokalt næringsliv. Sirkus mener at enerom for sykkel snart kan bli parkeringsstandarden for kjøpesentre.

Genialt konsept!

Eva er en av de som benytter seg av sykkelskapene fra Bikely når hun er på shopping på Sirkus.

- Beliggenheten på skapene gjør det enkelt for meg å benytte sykkelhotellet da de ligger svært tilgjengelig mot sykkeltraseen og tilgangen til de ulike butikkene på senteret, dette gjør det til en effektiv shopping- opplevelse for min del, sier Eva.

Hun er veldig fornøyd at syklister stilles seg på lik linje med kjørende gjester/besøkende som har tilgang til parkeringshuset.

- En fantastisk løsning som gjør at låsbare skap fra app, gjør det enkelt for flere å sykle til og fra ærender. Er lei å bli frastjålet felger, sete mm., dette gjør min shoppingtur trygg og uten bekymring! Genialt konsept, sier Eva, som allerede har tipset flere gode venner og naboer.

Siden februar har antallet syklister som parkerer i sykkelskapene økt jevnt og trutt.

- Her får jeg alle behov dekt for en hektisk hverdag, forteller hun før hun raskt sykler videre fra sine ærender og hjem igjen.

Sirkus Shopping tar miljøansvar

Behovet for trygg sykkelparkering har sjeldent vært viktigere. Med fraråding mot kollektivtrafikk, begrensning av biltrafikk og en eksplosiv økning i salget av elsykler er investeringen i sterk medvind. Bilparkering er dessuten plasskrevende og langt mindre miljøvennlig sammenlignet med sykkelparkering.

- Vi ønsker at våre besøkende skal ha tilgang de enkleste og tryggeste sykkelparkeringsløsningene på markedet. Sirkus Shopping skal fortsatt være et kjøpesenter i vekst, og da mener vi at framtiden består av miljøvennlige transportløsninger. Etablering av fire sykkelrom er et ledd i en større satsning på grønn mobilitet, sier Foosnæs.

Grønt samarbeid for å øke sykkelandelen

Sykkelparkeringen innkjøpt av Sirkus Shopping er en del av flere smarte sykkelskap i Trondheim. Miljøpakken har blant annet kjøpt inn 15 smarte sykkelskap på Leütenhaven og Ørjaveita. De er glade for at Sirkus ser verdien av å investere i den samme løsningen.

“Vi har gode erfaringer med smarte sykkelskap og oppfordrer flere private aktører til å gjøre som Sirkus Shopping. Det er bra for byens syklister at flere trygge parkeringsløsninger er tilgjengelig i samme app, og at flere aktører jobber for å øke sykkelandelen”, sier sykkelplanlegger Richard Sanders i Miljøpakken.

For Bikely er dette første steg i å tilby syklister trygg sykkelparkering ved alle destinasjoner. Allerede nå kan ansatte få tilgang til sykkelskap på sin arbeidsplass.

Les Videre:

City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer
City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer

Siste nytt fra Bikely

Det er mye spennende som skjer i Bikely. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få siste nytt rett i innboksen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Last ned appen

Last ned appen, reserver et sykkelskap nær deg og kom i gang!