Work

Teknobyens sykkelsensasjon er på plass

- Trygg sykkelparkering for besøkende til Teknobyen er et godt tiltak for å få enda flere til å bruke sykkel som transportmiddel til og fra, sier administrerende direktør Ruth Hege Falch Havdal i KLP Eiendom Trondheim — som er først ute med kombinert elsykkel-administrering og gjesteparkering i smarte sykkelskap.

Teknobyens sykkelsensasjon er på plass

En satsning på syklister

Torsdag 11. mars åpner Teknobyens nyvinning som kombinerer administrasjon av elsykkel-pool og trygg besøksparkering. I appen kan syklister få tilgang til et eget sykkelskap — som har blitt standarden for trygg offentlig sykkelparkering. På samme vis får de drøyt 2500 ansatte ved Teknobyen anledning til å booke, hente og avlevere elsyklene som er stilt til rådighet av eier og driver KLP Eiendom. Investeringen står i stil med sykkelparkeringskjelleren for de ansatte ved Teknobyen.

Ask Ibsen Lindal fra MDG og Trondheim Kommune deltok i både markeringen og den påfølgende panelseansen ved Teknobyen. Foto: Kristin Giske-Lauritsen

Løsningen er utviklet av Trondheimsbedriften Bikely. Konseptet er ganske enkelt — ved å ta bort risikoen for sykkeltyveri er målet å øke sykkelandelen ved norske arbeidsplasser. KLP Eiendom er første eiendomsforvalter som satser på Bikely — som siden 2020 har levert smarte sykkelskap til norske kommuner. Samarbeidet kom raskt på plass etter at bedriftene møttes under PåDriv Trondheim — et nytt initiativ for å skape bærekraftige bydeler.

- Samarbeidet mellom KLP Trondheim og Bikely er et strålende eksempel på et godt, vellykket og bærekraftig samarbeid. Trygg sykkelparkering for besøkende er på plass så raskt etter at bedriftene møttes under Trondheims aller første Pådriv-samling i september 2020. Dette er et eksempel til etterfølgelse, sier nettverksleder i Pådriv Trondheim Torstein Langeland.

Teknologi og bærekraft hånd i hånd

I sykkelskapene står sykkelen trygt for sykkeltyver, den er tørt parkert og det er knagger for å henge fra seg hjelm, sekk og annet utstyr for besøkende ved Teknobyen. Appen erstatter et manuelt «bookingsystem» der de ansatte tidligere reserverte sykkelen i Outlook og resepsjonisten måtte fordele nøkler til elsyklene. Nå skjer all administrasjon av elsykkelpoolen i appen og elsyklene kan være tilgjengelig døgnet rundt uten at det må være betjening tilstede.

- En virkelig bærekraftig eiendom, lar også besøkende bruke sykkel som transportmiddel, sier daglig leder Hallvar Bergh i Bikely.

Åpningen av den nye lokasjonen ved Teknobyen markerer starten på en storstilt satsning for å øke sykkelandelen ved norske arbeidsplasser. Trygg besøksparkering kan være et effektivt verktøy for å øke tilgjengeligheten for miljøvennlige transportmidler til næringseiendommer landet rundt. Spesielt i norske byer med et godt nettverk av sykkelveier kan dette bidra til at flere sykler.

- Undersøkelser viser at syklister bruker mest penger på handel og næring. Trygg sykkelparkering for besøkende er derfor et godt miljøtiltak, samtidig som det er økonomisk bærekraftig, sier Markedssjef Ellen Loxley i Bikely.
Markedssjef Ellen Loxley i Bikely. Foto: Kristin Giske-Lauritsen
- I Teknobyen ønsker vi som utleier å gjøre det enkelt å reise alternativt i form av meget god sykkelparkeringsdekning og tilbud som håndkleservice, garderober, verkstedstasjoner og sykkeldager to ganger i året til våre leietakere. Sammen med Bikely vil vi nå også legge forholdene enda mer til rette for besøkende til Teknobyen, sier markedskoordinator Steffen Ødegård.

Nå er begge bedriftene — Bikely og KLP Eiendom med på å stifte PåDriv i Trondheim. Målet er å bidra til en mer bærekraftig by gjennom flere sensasjonelt gode prosjekter.

Les Videre:

City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer
City

Trygg og smart parkeringsboks i gave til byens syklister

Arendal kommune gir bort fire smarte sykkelskap til Syklistforeningen i anledning deres 75 års-jubileum. Syklister får tilgang til skapet via app – og her kan man trygt sette fra seg sykkel og annet utstyr. Skapene er utplassert ved Tyholmen p-hus i Kittelsbukt, og er tiltenkt både kollektivreisende og handlende.

Les mer

Siste nytt fra Bikely

Det er mye spennende som skjer i Bikely. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få siste nytt rett i innboksen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Last ned appen

Last ned appen, reserver et sykkelskap nær deg og kom i gang!